شیشه هوشمند

شیشه های هوشمند که به Smart Glasses هم معروف هستند به شیشه هایی گفته می شوند که با کمک جریان برق می توانند مات و یا روشن شوند و همچنین شما می توانید به صورت دستی مقدار جذب نور در این شیشه های هوشمند را کنترل کنید و به عبارتی بهتر با فشار دادن یک کلید می توانید شیشه را شفاف و یا تیره کنید.  در واقع شیشه هوشمند با دریافت جریان الکتریسیته عملکرد خود را تغییر می دهد و با کمک تغییرات شیمیایی رخ داده باعث تغییراتی فیزیکی در شیشه می شود. در ادامه با ماه همراه باشید تا شما را با ویژگی های مختلفی از این نوع شیشه ها آشنا کنیم.

شیشه هوشمند نوعی از شیشه می باشد که در عصر حاضر و با بهره مندی از تکنولوژی های مدرن می توانیم میزان جذب نور این گونه از شیشه ها را تنظیم کنیم و تغییر دهیم.ما می توانیم انواع مختلفی از این نوع شیشه ها را نام ببریم که یکی از آنها شیشه آفتابگیر می باشد.شیشه ضد آفتاب یعنی نوعی از شیشه ها که قادرند گرمای نامطلوب خورشید را جذب نکنندو لذا از انواع امراض پوستی ای که ناشی از این دست تشعشعات است پیشگیری می کنند. همانگونه که می دانیم اغلب شیشه های بکاررفته در ساختمان در نمای بیرونی آن قرار می گیرند و لذا هر گونه کنترلی که بخواهد برروی میزان نور ورودی ساختمان صورت گیرد،ناچارا باید از جانب این شیشه ها صورت گیرد.امروزه با استفاده از فناوری نانو می توانیم چند ویژگی بخصوص به شیشه ها اضافه کنیم.ابتدا از فیلترهایی استفاده می کنیم که تنها در برابر طول موج ای خاصی از نور واکنش نشان می دهند.استفاده از این نوع پوشش ها موجب می شود تا امواج مضر که می توانند به انسان آسیب برسانند مانند فروسرخ،مهار شوند لذا این امواج نمی توانند وارد ساختمان شوند و این مزیت بزرگی خواهد بود.

جهت مشاهده قیمت شیشه رنگی می توانید از طریق شماره تماس ( 09123311066 ) با ایران لاکوبل تماس بگیرید.

شیشه هوشمند چیست؟

شیشه هوشمند در واقع همان شیشه سکوریت است که با استفاده از برق AC امکان تنظیم میزان نور عبوری از خود را بین دو حالت مات و شفاف دارد. برای تولید شیشه های هوشمند  معمولا بین دو لایه شیشه لمینیت شده از اسمارت فیلم استفاده می شود. SMART FILM یک لایه فیلم با مدت زمان استفاده بالا است که با چسب های مخصوص روی شیشه های معمولی چسبانده می شود. با پیشرفت تکنولوژی و بهره گیری از فناوری های روز دنیا بشر به دنبال ساخت شیشه های مقاوم و کاربردی برای حریم خصوصی بود که موفق به تولید شیشه های هوشمند شد. الکتروکروماتیک ماده ای است که رنگ آن در اثر جریان الکتریکی تغییر می کند. امروزه از این موادر در ساخت شیشه هوشمند استفاده می شود. از ویژگی های مهم این مواد می توان به قابلیت تنظیم آن ها اشاره کرد، که با شدت  جریان الکتریسیته میزان کدری و شفافیت شیشه را می توان تغییر داد. در آینده نه چندان دور شیشه رنگی هوشمند هم در دست ساخت است که میتواند انقلابی در صنعت شیشه های رنگی به وجود آورد. در ادامه می خواهیم به بررسی کامل شیشه های هوشمند و عوامل موثر بر تعیین قیمت آن ها بپردازیم با ما همراه باشید.

شیشه اسمارت هوشمند

شیشه اسمارت هوشمند به شیشه هایی که با کمک فناوری های نوین و روز دنیا می توان میزان جذب نور را در این نوع از شیشه ها تغییر داد گفته می شود. شیشه های آفتابگیر از انواع شیشه های هوشمند به شمار می روند که برای مکان های مختلف کاربرد دارند و در صنعت دکوراسیون داخلی طرفداران زیادی دارد . پیشرفت تکنولوژی و برخورداری از فناوری روز دنیا بر روی تولید شیشه های مختلف تاثیر فوق العاده ای داشته است و به دلایل مختلف تقاضا را برای استفاده از ان ها افزایش داده است. دلایل افزایش تقاضا شامل موارد زیر می شود:

  • حفظ حریم و شخصی سازی محیط
  • دستیابی به زندگی مدرن و راحت
  • بهره وری از انرژی و مدیریت در مصرف آن

براساس آمار و گزارشات انجام گرفته، مشخص شده است که تقریبا یک سوم از انرژی درون ساختمان از طریق پنجره و درب ها خارج می شود. از این رو محققان به دنبال راهکاری برای کاهش مصرف انرژی در محیط بوده اند و با توجه به مطالعات بیسیار روش هایی را برای ذخیره انرژی در محیط استفاده کرده اند. همین موضوع باعث شده که پنجره های جدید و هوشمندی برای استفاده در قسمت های مختلف ساختمان ها تولید کنند که امروزه کاربردهای فراوانی دارد.

شیشه هوشمند الکتروکرومیک داخلی

ویژگی شیشه های هوشمند

شیشه های هوشمند ویژگی های خاصی دارند که موجب تمایز آن ها با سایر شیشه های تولید در صنعت شده است. از ویژگی های خاص و منحصر به فرد شیشه هوشمند که ان ها را با سایر شیشه ها متمایز کرده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل اشعه های خطرناک و مضر
  • خاصیت مات شدن و آکوستیک بودن شیشه
  • امکان تغییر سریع وضعیت شیشه از حالت مات به شفاف
  • مراقبت و نگهداری ارزان و آسان در مقایسه با کاربرد آن ها
  • استقامت و ایمنی بالای شیشه در برابر هر نوع ضربه یا فشار
  • امکان استفاده از ان ها به عنوان صفحه نمایش در زمینه آموزش و یادگیری
  • تغییر و تنظیم میزان مات شدن شیشه با کمک کلید و کنترل از راه دور
  • امکان استفاده از شیشه های هوشمند به عنوان تخته وایت برد شیشه ای در جلسات و محیط های اداری

با توجه به ویژگی های خاص و کاربردهای متنوع شیشه هوشمند می توان حدس زد که این نوع از شیشه های هوشمند چقدر می تواند کارایی در محیط داشته باشد. شیشه های هوشمند علاوه بر اینکه در مصرف انرژی و مدیریت آن ها کاربرد دارند در فراهم کردن شرایط لازم برای زندگی راحت و مدرن نیز کمک فراوانی می کنند. با پیشرفت تکنولوژی و بهره گیری از فناوری روز دنیا استفاده از شیشه های هوشمند در مکان های خاص نیز بیشتر شده است.

جهت مشاهده قیمت شیشه هوشمند می توانید از طریق شماره تماس ( 09123311066 ) با ایران لاکوبل تماس بگیرید.

آینه هوشمند 

نمونه ای دیگر از کاربردهای شیشه هوشمند می توان به آینه هوشمند اشاره کرد که شامل مانیتور و کامپیوتر هوشمند است. مانتیور به کار رفته در آینه هوشمند می تواند اخبار، شرایط آب و هوایی رویدادهای مهم تقویم را برای شما به نمایش بگذارد. 
میزان هوشمند بودن آینه ها می تواند تاثیر بسیار زیادی در عملکرد آن ها داشته باشد برای مثال آینه های هوشمند ابتدایی فقط توانایی به نمایش گذاشتن اطلاعات پایه ای را دارند در حالی که نمونه های پیشرفته تر آن ها را شما می توانید از طریق لمسی، دوربین، میکروفون، بلندگو و سنسور های مختلف کنترل کنید. در مورد کاربرد آینه هوشمند می توان گفت که استفاده از آن ها در حمام و اتاق نشیمن بسیار رایج است. 

ضخامت شیشه هوشمند

شیشه هوشمند یا اسمارت دارای ابعاد و اندازه های مختلفی است و عمدتا محدودیتی از لحاظ ضخامت نیز ندارد، اما عمده ضخامتی که در بازار وجود دارد می توان به شیشه های دولایه ای که هر کدام دارای ۵ میل هستند و یا دولایه ای با ضخامت هر لایه ۶ میل اشاره کرد. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که ضخامت معمولا با توجه به نوع پروفیلی که شیشه را احاطه کرده است، مشخص می شود. UPVC آلومینیوم، چوب و فلز عمدتا انواع پروفیل های به کار رفته در ساخت شیشه هوشمند هستند. 

ابعاد شیشه هوشمند 

همان طور که در قسمت قبلی نیز گفتیم شیشه های هوشمند در ابعاد مختلفی تولید می شوند به این دلیل که این شیشه ها دارای کاربردهای مختلفی هستند و قطعا نوع کاربرد بر ابعاد آن ها تاثیر گذار خواهد بود اما می توان گفت که معمولا بزرگ ترین سایز موجود در بازار دارای عرض ۱۸۵ سانتی متری بوده است. 

کاربرد شیشه هوشمند 

در واقع از آن جایی که استفاده از این شیشه ها علاوه بر زیبایی باعث صرفه جویی در انرژی می شوند کاربردهای بسیار زیادی دارند که می توان گفت شما می توانید از این نوع شیشه ها در اتاق‌ کنفرانس، پارتیشن بندی اتاق های مختلف در اداره، کابین دوش، پنجره‌ دیواری، سقف‌ شیشه‌ای، دیوار موجود در اتاق خواب و موارد دیگری استفاده کنید که البته ما در ادامه در مورد کاربرد شیشه هوشمند در نواحی مختلف توضیح بیشتری ارائه داده ایم. 

شیشه الکتروکرومیک هوشمند

استفاده از خاصیت الکتروکروماتیک در شیشه های به این معنا است که افراد می توانند تنها با زذن یک کلید شیشه ها را از حالت شفاف به حالت مات تغییر دهند و با فشار مجدد کلید آن را به حالت قبلی خود بازگردانند. الکتروکروماتیک نوعی از مواد هستند که با جریان برق رنگ آن ها تغییر می کند. به بیان ساده تر می توان گفت که جریان الکتریکی با انجام یک واکنش شیمیایی باعث تغییراتی در خصوصیات مواد می شود و آن ها سبب جذب یا انعکاس نور می شوند. میزان کدری شیشه ها را می توان با کم یا زیاد کردن جریان الکتریکی تنظیم کرد. از این رو از مواد الکتروکروماتیک در تولید شیشه های هوشمند استفاده می شود.

قیمت شیشه هوشمند

شیشه های هوشمند همانند سایر شیشه ها با در نظر گرفتن فاکتورهای مهم از جمله ابعاد و اندازه، میزان ضخامت و مقاومت شیشه، نوع کاربری، برند شرکت تولید کننده شیشه، رنگ و غیره قیمت گذاری می شوند. شیشه های هوشمند به دلیل برخورداری از تکولوژی مدرن در تولید آن ها به نسبت سایر شیشه ها از قیمت بالایی برخوردار هستند از این رو بهتر است قبل از سفارش در این زمینه با افراد متخصص و حرفه ای مشورت انجام شود و با توجه به نظر آن ها تصمیم نهایی برای انتخاب و خریداری شیشه های هوشمند انجام شود.

همان طور که گفتیم معمولا در ساخت این شیشه ها از فیلم های هوشمند استفاده می شود که به دلیل حساسیت بسیار زیاد دارای قیمت بالایی نیز هستند. البته نمی توان از فواید و مزیت بسیار زیادی که شیشه های هوشمند دارند نیز چشم پوشی کرد برای مثال شیشه هوشمند یا اسمارت باعث صرفه جویی بسیار زیادی در مصرف انرژی می شود و همین امر موجب حفظ ذخایر طبیعی می شود. به طور کلی به دلیل تغییرات موجود در نرخ و همچنین به دلیل تفاوت کاربردها، ابعاد و ضخامت درخواستی این قیمت ها می توانند متغیر باشند و به همین دلیل نمی توان قیمت دقیقی را تعیین کرد. 

با فراگیر شدن تکنولوژی نانو،استفاده از شیشه های هوشمند در ساختمان ها فراگیر شده و مهمترین تفاوت شیشه های جدید با با شیشه های قدیمی در این است که در شیشه های هوشمند جدید با فشردن فقط یک دکمه میزان نور عبوری از شیشه تغییر خواهد کرد و لذا تنها کاری که باید بای تغییر وضعیت شیشه هوشمند در عصر حاضر باید انجام دهیم تنها فشردن یک دکمه می باشد.این در حالی است که در گذشته باید برای تیره ماند شیشه،جریان الکتریکی دائمی برقرار می بود.در حالت مدرن با زدن یک دکمه شیشه تیره شده و با زدن دوباره دکمه دوباره شفاف می شود.از مزیت های دیگر شیشه هوشمند این است که می توانیم میزان معینی از امواج را با تغییر سطح تیرگی جذب کنیم.

کنترل نمودن رنگ در شیشه هوشمند

با عبور کریستال از داخل شیشه و تغیرر رنگ شیشه از مات به کدر،می توانیم از این دست شیشه ها به عنوان جداکننده فضاهای داخلی بهره ببریم. زمانی که کریستال مایع داخل شیشه از آن عبور می کند با عبور جریان الکتریکی شیشه شفاف می شود و زمانی که جریان الکتریکی را قطع می کنیم این دست کریستال ها جهت گیری های متفاوتی داشته و موجب مات شدن شیشه می شوند.از این دست شیشه ها در اتاق های پروف لباس می توانیم استفاده کنیم.با بهره مندی از شیشه هوشمند می توانیم مبالغ زیادی صرفه جویی انجام دهیم.اکنون در برخی از ساختمان ها بکارگیری از پنجره هایی که با شیشه هوشمند ساخته شده اند،رایج است.از شیشه هوشمند می توانیم در موزه ها هم استفاده کنیم که خیلی بدرد خواهند خورد چرا که برخی از اشیا نیاز به مقدار معینی از نور(و نه بیشتر) دارند که این مانع از آسیب رسیدن به این اشیای طبعا قدیمی می شود.

شیشه های هوشمند یا smart glass یا شیشه های مات شونده switchable privacy glass به شیشه های جدیدی می گویند که زمانی که برق متصل می شود به صورت مات و شفاف تغییر پیدا می کنند. این مشخصه کارآمد و ویژه باعث شده تا از این شیشه ها در اتاق های کنفرانس، مدیریت، سالن های ورزشی، استخرها، سرویس های بهداشتی، بانک ها، و بیمارستان ها به کار برد. شیشه هوشمند را می توان نوعی شیشه عنوان کرد که با بکارگیری تکنولوژی های روز دنیا، به گونه ای ساخته شده که می توان میزان جذب نور در آن را تغییر داد.

انواع شیشه هوشمند به دو شکل برچسب پشت شیشه و لمینت وسط دو شیشه عرضه می شود. شیوه کارکرد انواع شیشه هوشمند از راه مرتب و نامرتب شدن یون های موجود در میکروفیلم است که در صورت فعال بودن شیشه به طور کاملا شفاف و واضح و در صورت غیرفعال بودن شیشه به طور کامل غیر شفاف و مات می‌شود. میکروفیلم ها به شکل نوارهای پیچیده به هم با عرض و طول های گوناگون هستند. در حقیقت انواع شیشه هوشمند از 4 قسمت تولید می شوند:

  • شیشه
  • میکروفیلم هوشمند
  • اینورتر برق
  • ریموت کنترل

نحوه ساخت شیشه هوشمند

انواع شیشه هوشمند جزء پراستفاده ترین شیشه ها هستند که با کمک فناوری های نوین به صورتی تولید می شوند که می توان آن ها را مطابق با سطح نور مات یا شفاف کرد و بدین وسیله در مصرف انرژی و مخارج صرفه جویی کرد.
شیشه های هوشمند را می توان با استفاده از پروسه های متفاوت شیشه بری در اندازه و سبک های مد نظر برش داده و در موارد متفاوت زیادی مثل تولید درب و پنجره، ویترین مغازه و فروشگاه ها، اماکن امنیتی مثل موزه و جواهر فروشی و غیره به کار برد. انواع شیشه هوشمند در مقابل اشعه UV پرتو های خورشید، حرارت و صدا نارسانا هستند. از بعضی از شیشه های به روز هوشمند می توان برای نشان دادن تصاویر و ویدیو ها هم به کار برد. مخارج پایین محافظت از این نوع شیشه ها، جزء عللی است که موجب شده شیشه های هوشمند محبوبیت زیادی بیابند.

در تولید اینگونه از شیشه های هوشمند، از فناوری فتوکرومیک (Photochromic) بهره گرفته می شود. شیشه های هوشمند فتوکرومیک زمانی که در مقابل امواج الکترومغناطیس قرار می گیرند، کدر شده و با این روش سطح نور عبوری را می کاهد و بعد از اینکه دیگر نور تابیده نشد، شیشه ها به شکل اولیه باز می گردند. اغلب از این نوع فناوری در تولید شیشه عینک ها به کار برده می شود. همان گونه که فهمیدید شیشه های فتوکرومیک را نمی توان در موقع مد نظر کدر و یا شفاف ساخت و این پروسه به شکل اتوماتیک با تابیدن نور رخ می دهد.

شیشه هوشمند الکتروکرومیک خارجی

این گونه از شیشه های هوشمند با کمک فناوری مواد ترموکرومیک (Thermochromism) یا گرما رنگی تولید می شوند. مواد ترموکرومیک در برابر گرما حساس هستند و در مواقعی که دمای محیط افزایش یابد، از گذر امواج مادون قرمز که منتج به بروز گرما می شوند پیشگیری کرده و فقط نور مرئی را می گذرانند. بنابراین در فصل تابستان که دمای هوا به شدت افزایش می یابد، از گرم شدن فضای درون خانه جلوگیری می کند. و در فصول سرد سال با گذراندن امواج مادون قرمز کمک می کنند تا محیط گرم تر شود. شیشه های هوشمند با فناوری مواد ترموکرومیک به اسم شیشه کم گسیل (Low-E) هم معروف شده است.

شیشه دودی هوشمند

از زمان ابداع شیشه از آن به عنوان عاملی جهت پیشگیری از ورود سرما و گرما استفاده می شد، به همین جهت یکی از نیازهای اساسی برای ساخت ساختمان به شمار می رفت. به کار بردن شیشه در درب ها و پنجره ها از دو جهت اهمیت داشته نخست جنبه دیزاین آن مطرح بوده و سپس جنبه نیاز آن. انواع شیشه هوشمند نسل نوینی از شیشه ها به شمار می آیند. کاربرد شیشه و آینه های تزیینی در حال حاضر گسترش زیادی پیدا کرده اند. به علت درخواست های زیاد کم کم فناوری های متعدد به این صنایع نیز وارد شدند. همان طور که بیان شد این شیشه ها به اسم شیشه های اسمارت ویو نیز معروف هستند. این شیشه در گونه های مختلفی مانند پشت برچسبی و لمینت میان دو لایه شیشه به بازار ارائه می شوند. شیشه های هوشمند را می توان در پروژه های متنوع استفاده نمود.
شیشه های هوشمند قادر هستند تا سطح جذب نور را تغییر دهند به همین دلیل در حال حاضر درخواست کنندگان زیادی دارند. این شیشه ها با کمک مدرن ترین فناوری های حاضر، قدرت جذب نور در ان ها عوض شده است. در حقیقت کارکرد این شیشه ها از راه نوسانات ترتیب یونهای موجود در لایه میکروفیلم رخ می دهد. به عبارتی دیگر شیشه های هوشمند دارای جزییات بیشتر و اختصاصی تری از شیشه های معمولی، شیشه های ترنسپرنت و غیره هستند.

شیشه هوشمند خودرو

جمعی از مهندسان و دیزاینرهای یک کمپانی خودروسازی تکنولوژی شگفت آوری را مخصوص شیشه های خودرو اختراع کرده اند که قادر است شیشه های معمولی خودرو را به سیستم واقعیت افزوده هوشمند و لمسی تغییر دهد. یقینا برای همه ما اتفاق افتاده که در دوران کودکی روی بخار شیشه نقاشی می کشیدیم اکنون این تجربه به ایجاد تصاویر حقیقی تبدیل شده است و هنوز هم می توانید تجارب دوران کودکی تان را ولی با تحولی شگرف دوباره مشاهده کنید.  شرکت تویوتا با در اختیار داشتنی جمعی از مهندسان و طراحان  توانسته شاخه Kansei 1 را طراحی کند. متناسب با همین خاطرات دوران کودکی، نقاشی روی شیشه خودروها را به شیوه ای نوین و با طرح تکنولوژی های قرن 21 قابل انجام کرده است. 

این پژوهشگران نمونه اولیه این تکنولوژی را ساخته اند که قادر است سطح درونی شیشه خودروهای تویوتا را به یک وسیله لمسی واقعیت افزوده تغییر دهد که به سرنشینان خودرو این قابلیت را می دهد با چشم اندازی که از پشت شیشه مشاهده می کند رابطه برقرار نماید. این تکنولوژی که به آن پنجره ای رو به جهان گفته می شود مطابق پنج سبک ذهنی اختراع شده است. سبک اول ترسیم در حرکت نامیده شده و به مسافران این قابلیت را می دهد در زمان حرکت با کمک انگشتان شان با کشیدن خط دور منظره ای که مشاهده می کنند روی شیشه نقاشی ترسیم کنند.  موقعی که خودرو به راه می افتد، این نقاشی به تصاویر حقیقی که شخص از روی شیشه دور آنها خط کشیده وصل شده به جا خواهند ماند، به عنوان مثال چنان چه فرد تصویر یک درخت در جوار یک برکه را از روی منظره ای که در جلوی چشم دارد بر روی شیشه ترسیم کرده باشد، درخت و برکه با همدیگر در یک جهت به جا خواهند ماند تا موقعی که سرنشین آنها را با انگشت به سمت دیگر هدایت کند.
همین طور شبیه کارکرد تلفن های هوشمند که کاربر می تواند متناسب با آن با کمک انگشتان خود تصویر را بزرگنمایی کند، برای سرنشینان تویوتا این قابلیت فراهم شده که تصاویری که از پشت شیشه می بینند را با تکان دادن انگشتان بزرگنمایی کنند و حتی اندازه فاصله شیء یا چشم انداز تا اتومبیل را بر روی شیشه خودرو ببینند. همین طور سرنشینان می توانند با کمک یک برنامه ای، اسم عنوان یا چشم اندازی که در پیش رو دارند را به زبان محلی که در حال گذر از آن هستند مشاهده کرده و استماع کنند. در آخر برنامه صورت فلکی مجازی که روی شیشه سقف اتومبیل کار گذاشته می شود، می تواند داده هایی را راجع به صور فلکی که از سقف اتومبیل در آسمان مشاهده می شوند را معلوم کرده و نشان دهد.

برچسب هوشمند مات شونده

برچسب هوشمند، به برچسبی گفته می شود که همه عملکرد شیشه هوشمند لمینت را در بر دارد و برای مکان هایی که شیشه آن ها از پیش نصب شده، گزینه مطلوبی به حساب می آید. پیاده سازی برچسب هوشمند در مقایسه با پروسه تولید شیشه هوشمند سوییچ دار و اجرای آن زمان بسیار کمی احتیاج دارد. نخست بایستی اندازه دقیقی از چهار طرف شیشه که باید پیاده سازی برچسب هوشمند روی آن صورت پذیرد، به دست آورد. بعدا برچسب هوشمند متناسب با اندازه های به دست آمده برش داده شود. سطح زیر شیشه بایستی به صورت کامل پاک شود و هیچگونه آلودگی و یا برآمدگی نداشته باشد. در مرحله بعد اتصالات و ابزارآلات سیم کشی جهت اتصال به برق و کنترل آن به وسیله ریموت پیاده سازی می شود. و برچسب هوشمند از قسمت فوقانی به طور آرام با باز نمودن چسب پشت بر روی شیشه پیاده سازی می شود. در آخر نیز لایه چسبی که روی برچسب نصب شده است را گشوده و مرحله های پیاده سازی برچسب هوشمند را کامل کنید.

شیشه هوشمند الکتروکرومیک

نام دیگر شیشه پویا به شیشه الکتروکرومیک نیز شناخته می شود، این شیشه یک شیشه الکترونیکی رنگی است که در پنجره ها، سقف های شیشه ای و ظاهر شیشه ای بناها مانند کرتین وال به کار برده می شود. شیشه های الکتروکرومیک به صورت مستقیم به وسیله افراد درون ساختمان امکان کنترل کردن دارد. به عبارت دیگر اشخاص درون ساختمان می توانند سطح نور فضا را تنظیم نمایند. این ویژگی موجب می شود تا با فراهم کردن نور ساختمان به شکل طبیعی، سطح مخارج آن کاسته شود. شیشه الکتروکرومیک گونه ای از شیشه هوشمند و نانو به شمار می آید. این شیشه یک شیشه برقی محسوب شده و با نوسانات ولتاژ، سطح وضوح آن تغییر پیدا می کند. مشخصه برجسته این گونه از شیشه امکان تیره شدن آنها و برگشت به صورت اولیه است. برای آن که با شیشه هوشمند و شیوه کارکرد آن آشنایی پیدا کنیم، بهتر است بفهمیم که این شیشه چگونه تولید می شود. اجازه دهید با یک مثال در مورد شیوه کارکرد شیشه الکتروکرومیک شرح دهیم:
شیشه های معمولی از یک لایه شیشه ساخته شده اند، شیشه های دوجداره نیز از دو لایه شیشه تشکیل شده اند ولی یک فضای خالی بین آنها وجود دارد. این شیشه ها گونه ای از نارساناهای حرارتی و صوتی به شمار می آیند.

در شیشه های توسعه یافته تر هم یک لایه نازک فلز شیمیایی به کار برده می شود تا فضای ساختمان در زمستان گرم و در تابستان خنک باشد. شیشه الکتروکرومیک، از لحاظ ساختار مثل این دسته اند و یک لایه اکسید فلزی در آنها به کار برده می شود که مشابه تراشه های سیلیکونی موجود در رایانه ها است. از جمله محصولات مرتبط با صنایع شیشه که به تازگی به جمع سایر تولیدات افزوده شده است، شیشه هوشمند محسوب می شود. در حال حاضر شیشه هوشمند کاربرد بسیار گسترده ای دارد زیرا فناوری به کار رفته در آن به صورتی است که بعد از حضور فرد در حصار شیشه ای آن جایگاه مات شده و قابلیت دید پیدا نمی کند. از جمله مکان هایی که می توان شیشه هوشمند را به کار برد، سرویس بهداشتی، اتاق جلسات، حمام و غیره است. از آن جایی که شیشه های هوشمند می تواند به مات و شفاف تبدیل شوند گزینه های مناسبی برای کاربرد وسیع دارند، زیرا می توانند با دکوراسیون داخلی هماهنگی خوبی ایجاد کنند.  

شیشه ها از تاثیرگذارترین مصالح بر ساختمان ها هستند که به عنوان یک عایق عمل می کنند و از ورود گرما در فصول گرم و سرما در فصول سرد جلوگیری می کنند. به همین علت توجه به عملکرد آن ها و کنترل مقدار پرتوی عبوری از آن بسیار مهم است. 
شیشه‌ هوشمند الکتروکرومیک دسته‌ای از شیشه ‌های هوشمند هستند. الکتروکروماتیک‌ها موادی هستند که رنگ آنها در اثر جریان الکتریکی تغییر می‌کنند. جریان الکتریسیته با ایجاد واکنش شیمیایی موجب تغییرات خصوصیات مواد می‌شود و کاری می‌کند تا آنها نور را جذب یا منعکس نمایند در حال حاضر از صنعت الکترونیک در ساخت این نوع از شیشه‌ های پنجره بهره گرفته می شود. نور خورشید به شیشه ‌ها تابیده و از سوی دیگر جریان الکتریکی برقرار شده، موجب می گردد تا یون‌ ها از لایه ذخیره یونی به طرف لایه هدایت یونی حرکت نموده و به لایه الکتروکروماتیکی برگردند و شیشه را شفاف کنند. با قطع الکتریسیته پروسه برعکس کار می کند و شیشه دوباره کدر می ‌شود. یکی از خصوصیات مواد الکتروکروماتیکی توانایی تنظیم آنها می باشد و به گونه ای که می‌توان میزان تیرگی آنها را با تغییر میزان جریان تنظیم نمود.

تغییر ارتعاش از خصوصیات فیزیکی در شیشه هوشمند الکتروکرومیک با اعمال ولتاژ الکتریکی به این سیستم ها انجام می شود. این سیستم ها از پوشش های چند لایه و لایه ای ویژه از کریستال های کوچک کره ای مایع تشکیل شده اند که در محفظه های پلیمری انعطاف یافته هستند و بین دو لایه از شیشه جای گرفته اند. این لایه متشکل از تری اکسید تنگستن یا اکسید نیکل می باشند و به تغییر ولتاژ به وجود آمده عکس العمل نشان می دهند. در این نوع شیشه ها با اجرای یک ولتاژ ناچیز بین روکش بسیار ظریف روی سطح شیشه یک لایه الکترومیک فعال می گردد که وضعیت شیشه را روشن با مات تغییر می دهد. این سیستم قادر است در وضعیت های گوناگونی از شفافیت قرار بگیرد. این وضعیت ها به وسیله حسگرها و یا به شکل دستی قابل تغییر هستند. 

شیشه هوشمند الکتروکرومیک

برای خرید شیشه هوشمند می توانید از طریق شماره تماس ( 09123311066 ) با ایران لاکوبل تماس بگیرید.

انواع شیشه هوشمند

شیشه هوشمند یا اسمارت دارای انواع مختلفی هستند که می توان آن ها را در دو دسته ی عمومی شیشه هوشمند پنجره و شیشه آفتاب گیر گروه بندی کرد که در ادامه آن ها را برای شما معرفی کرده ایم. 

  • شیشه هوشمند پنجره : از جمله بیشترین کاربردی که این شیشه ها دارند می توان به استفاده از آن ها برای پنجره ها اشاره کرد چرا که بیشترین قسمت هر ساختمانی که با محیط بیرون ارتباط دارد پنجره ها هستند و باعث انتقال دادن نور به درون ساختمان می شوند. برای ساخت و تولید شیشه هوشمند یا اسمارت پنجره ها روش های مختلفی وجود دارد که شیشه هوشمند‌ الکتروکروماتیک  از جمله ی این روش ها به حساب می آید. ساختار تشکیل دهنده ی مواد الکتروکروماتیک به گونه ای است که رنگ آن ها می تواند پس از جذب نور تغییر کند و به شیشه ای کدر تبدیل شود. البته با قطع شدن جریان برق یون های موجود دوباره به لایه الکتروماتیک خود باز می گردند و در نتیجه شیشه شفاف می شود.  به عبارتی دیگر می توان گفت که از مهم ترین مزیت های استفاده از الکتروکروماتیک در شیشه های هوشمند این است که شما قادر خواهید بود شدت تیرگی شیشه ها را تنظیم کنید چرا که دارای درجات مختلفی هستند. البته روش های دیگر نیز وجود دارند که همگی قابل استفاده هستند اما عمدتا استفاده از روش شیشه هوشمند پنجره رایج تر است. 
  • شیشه آفتاب گیر : نوع دیگری از شیشه های هوشمند به آفتاب گیر معروف هستند که می توانند نور کمتری را از خود عبور دهند. طرز عملکرد این نوع از شیشه ها به کمک فناوری نانو و یا ترموکرومیک تعیین می شود. در واقع عملکرد شیشه های هوشمند آفتاب گیر به این گونه است که به ساختمان نور کافی و مورد نیاز را وارد می کنند اما از جذب شدن گرمای خورشید ممانعت می کنند و به عبارتی مانند یه عایق در برابر نور آفتاب عمل می کنند. علاوه بر این مزیت گفته شده این نوع شیشه ها کمک زیادی به پایداری محیط زیست می کند و به عنوان مثال برای ساختمان هایی که دارای فضای تمام شیشه ای است و نور آن ها توسط آفتاب تامین می شود قابل استفاده هستند.  در مورد چگونگی استفاده از فناوری نانو باید گفت که برای ایجاد شیشه آفتاب گیر چند روش وجود دارد که در ادامه به شرح آن ها پرداخته ایم.
  •  یکی از این روش ها این است که از پوشش هایی که دارای جنس فیلم هوشمند هستند استفاده می شود که این نوع حساسیت بسیار زیادی نسبت به برخی طیف نورها همانند فروسرخ دارند، چرا که همان طور که می دانید فروسرخ باعث گرم تر شدن فضا می شود و با جذب شدن این طیف ها از ورود و جذب شدن گرما جلوگیری می کنند. 
  • یکی دیگر از کاربردهای های فناوری نانو در شیشه هوشمند ساختمان به کار بردن عملکرد فتوکرومیک است که نمونه ی شبیه سازی آن ها در ساختمان می توان به استفاده از آن ها در عینک سازی اشاره کرد. در واقع به کار بردن فتوکرومیک باعث می شود با وجود انتقال نور اما با فشردن یک دکمه گرمای آفتاب نیز جذب شود. 
  • روش آخر به کار بردن الکتروکرومیک است که شیشه به تغییر دما حساس خواهد بود و با بالا رفتن دما رنگ شیشه نیز به صورت خودکار تیره می شود. 

به طور کلی استفاده از شیشه هوشمند یا اسمارت آفتاب گیر برای قسمت هایی که نیاز به نور خورشید دارند اما گرما را باید دفع کنند بسیار مفید و مناسب خواهند بود. 

شیشه هوشمند در پنجره های ساختمان 

در ابتدای مقاله ذکر کردیم که رایج ترین کاربرد شیشه هوشمند در پنجره های ساختمان است و یا به عبارتی مکانی که نور از راه آن وارد محیط می شود که دیگر شما حتی نیازی به نصب پرده نیز نخواهید داشت چرا با کمک این شیشه ها شما می توانید مقدار نور ورودی را کنترل کنید. 

شیشه هوشمند در حمام و سرویس بهداشتی 

از دیگر کاربردهای شیشه هوشمند می توان به استفاده از آن ها در حمام و سرویس بهداشتی اشاره کرد که عمدتا از آن ها در هتل ها و یا حتی در ساختمان های مدرن استفاده می کنند و از جمله فواید آن ها این است که باعث ایجاد حریم خصوصی به هنگام استفاده از حمام و سرویس بهداشتی می شود. 

شیشه هوشمند در پارتیشن و درب ها 

استفاده ی شیشه هوشمند در پارتیشن و درب ها نیز یکی دیگر از کاربردهای بسیار جالب این نوع شیشه ها است که باعث می شوند به جای استفاده از چوب نمای جذاب تری به ساختمان خود با شیشه های هوشمند بدهید و همچنین نور به خوبی در محیط پخش می شود. 

شیشه هوشمند در پنجره های دوجداره 

معمولا شیشه های مات شونده در قاب پنجره های دوجداره هوشمند نصب می شوند که شما با کمک یک دکمه می توانید آن ها را شفاف و یا مات کنید به عبارتی بهتر در حالت شفاف می توانند نور طبیعی را از خود وارد کنند و در حالتی که مات می شوند بدون نیاز داشتن به پرده از وارد شدن نور جلوگیری می کنند‌. 
 

جهت سفارش شیشه اسمارت از طریق شماره تماس ( 09123311066 ) با ایران لاکوبل تماس بگیرید.

لیست قیمت شیشه هوشمند 

همان طور که در قسمت های قبلی نیز به آن اشاره کردیم قیمت این نوع شیشه ها متغیر است وبهتر است برای اطمینان از قیمت شیشه هوشمند به تولید کنندگان مراجعه کنید. اما باید بدانید که عواملی که در ادامه ذکر کردیم از جمله دیگر عوامل بسیار مهم و موثر بر قیمت شیشه هوشمند هستند. 
¤ متراژ پروژه ی مورد نظر 
¤ نوع روش اجرای شیشه هوشمند 
¤ نوع شیشه 
¤ نوع پروفیل 
 

نمایندگی شیشه های هوشمند

شیشه هوشمند الکتروکرومیک که به وسیله جریان الکتریکی به شکل مات یا شفاف تغییر می کنند، از طریق نمایندگی های اینترنتی عرضه می شوند.
شیشه هوشمند الکتروکرومیک با استفاده از شدت جریان برق در وضعیت کدر و روشن تغییر می یابند. انواع شیشه هوشمند در ایران با توجه به سفارش مشتری از طریق نمایندگی های مختلف به فروش می رسد. نمایندگی شیشه هوشمند می تواند انواع درب ها و پارتیشن های شیشه ای هوشمند را اجرا نماید. برای مثال جهت ساخت یک اتاق پرو لباس به آسانی می توان از شیشه هوشمند مات شونده بهره گرفت که بلافاصله پس از ورود فرد به اتاق پرو شیشه ها کدر شده و در زمان خارج شدن فرد شیشه ها به وضعیت روشن درآیند. درحال حاضر اغلب مجتمع های اداری، مسکونی و تجاری حتی در کشورهای اروپایی به شیشه هوشمند مات شونده تجهیز شده اند و به همین دلیل کاربرد شیشه مات ساده رایج نیست، بلکه به وسیله شیشه هوشمند در حقیقت به صورت همزمان شیشه شفاف و مات را داریم، از جمله خصوصیات شیشه هوشمندی که در نمایندگی شیشه هوشمند به فروش می رسد، جلوگیری از هدر رفتن انرژی است.  

شیشه هوشمند یکی از بهترین و کاربردی ترین انواع شیشه ها در حال حاضر است که برای محیط های اداری و آموزشی کاربرد دارد. این نوع از شیشه های هوشمند به دلیل داشتن ویژگی های خاص و منحصر به فرد طرفداران بسیاری پیدا کرده است زیرا علاوه بر ایجاد محدودیت دید در مصرف انرژی نیز نقش بسزایی ایفا می کند و عایق خوبی برای صدا می باشد. برای انتخاب و خرید بهترین شیشه هوشمند بهتر است اطلاعات لازم را در این زمینه به دست آورید و پس از آن اقدام به خرید شیشه هوشمند داشته باشید. قیمت شیشه های هوشمند براساس فاکتورهای مهمی از جمله اندازه و ضخامت شیشه، برند و کیفیت آن مشخص و تعیین می شود. در آینده نه چندان دور منتظر ظهور شیشه های هوشمند در شیشه رنگی لاکوبل ، شيشه رنگي دكوراتيو ، شیشه رنگی تزیینی باشید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شیشه های هوشمند و مشاهده لیست قیمت آن ها می توانید با مشاورین و کارشناسان متخصص و حرفه ای ما در تماس باشید و از راهنمایی و کمک آن ها بهره مند شوید.

نظرات کاربران

درصورت عدم عضویت شما در سایت اطلاعات آی پی شما در سایت ذخیره می گردد

انتخابگر پوسته