شیشه خم
پیشرفتهای بسیار در صنعت ساخت شیشه موجب پیدایش انواع شیشههای متفاوت و خلاقانه شده است. یکی از این مدلهای جدید، شیشه خم است که علاوه بر زیبایی دارای قابلیت عایق هم میباشد. به علاوه این نوع شیشهها میتوانند منجر به کاهش مصرف سایر مصالح ساختمانی و به دنبال آن کاهش هزینهها شوند.
شیشه خم چیست؟
شیشه خم از قرار دادن شیشه در شرایط حرارت در زمان تولید ایجاد میشود. چون شیشه در شرایط حرارت بالا قابل تغییر شکل به صورت خمیده و تبدیل به طرح دلخواه خواهد بود. جالب است بدانید که این نوع شیشه این قابلیت را دارد که به صورت شیشه سکوریت خم یا شیشه لمینت خم نیز تولید شود و در قسمتهای مختلف ساختمان شامل فضای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گیرد. یکی از ویژگیهای این نوع شیشه افزایش تحمل وزن نسبت به شیشه غیرخمیده است.
شیشه خم دوجداره
شیشه دوجداره خم همانگونه که از نامش پیداست، نوعی شیشه به شکل خمیده است که از دو یا چند لایه ساخته شده و به صورت موازی با فاصله بسیار کم در کنار هم قرار گرفتهاند. شیشههای مورد استفاده در آن میتواند شامل انواع و جنسهای مختلف باشد ولی فضای خالی شامل گاز آرگون است و به همین دلیل این نوع شیشه دارای قابلیتهایی مانند عایق گرد و غبار، عایق صدا، عایق حرارتی یا انرژی میباشد.
شیشه خم ویترینی
شیشه خم ویترینی یا همان یخچال فروشگاهی دارای شیشههای خم، در مدلها و ابعاد متفاوت در بازار موجود است و کاربرد آن نگهداری و نمایش محصولات لبنی، محصولات پروتئینی و همچنین ترشیجات، شیرینی و غیره در فروشگاهها میباشد. به همین دلیل لازم است جنس این نوع شیشهها کاملا شفاف باشد تا کیفیت دید خوبی برای مشتریان ایجاد کند. به منظور ایجاد شفافیت در شیشههای خم ویترینی عموما از شیشههای سوپر کلیر استفاده میشود. همین شفافیت در ایجاد جذابیت برای مشتریان و افزایش فروش تاثیر زیادی دارد. از مزایای دیگر این نوع شیشه ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- جلوگیری از هدررفت سرمای تولید شده در یخچال و صرفهجویی در انرژی
- مقاومت در برابر ضربه و شکستن در صورت استفاده از شیشههای سکوریت دوجداره
- قابلیت چینش و دسترسی راحتتر محتویات داخل یخچال در مقایسه با یخچال ایستاده
- قابلیت تمیز کردن آسان این نوع یخچالها
شیشه خم سکوریت
همانگونه که گفتیم، جنس شیشه مورد استفاده در ساخت این نوع شیشههای خم، میتواند از هر جنسی باشد. برای مثال میتوان از انواع شیشه سکوریت، نیمه سکوریت، شیشه ساده، شیشه رنگی، شیشه رفلکس یا Low-E استفاده کرد. بنابراین شیشههای خم سکوریت شیشههای سکوریت هستند که در فرآیند تولید در حرارت بالا خم شدهاند. به جز بخش خم کردن، سایر فرایندهای فنی تولید و ویژگیهای این نوع شیشه کاملا مشابه با شیشههای سکوریت است. فرایند خم کردن نیز به تجهیزات خاص و دانش و تجربهی فنی متخصصین به منظور جلوگیری از آسیب به شیشه نیاز دارد. به گونهای که هر گونه استفاده از ابزارهای غیردقیق و دستی، علاوه بر ایجاد موج بر سطح شیشه، موجب از بین بردن پوششهای محافظ و شکست شیشه در آینده خواهد شد.
شیشه قوس دار
شیشه قوس دار نوعی شیشه مانند شیشه سکوریت یا شیشه معمولی یا سایر انواع شیشه است که در فرایند تولید و در حرارت بسیار بالا، به میزان دلخواه خم میشود و میتوان از آن در بخشهای دارای قوس یا انحنای ساختمانها استفاده کرد.
قیمت شیشه خم
به طور کلی شیشههای خم به دلیل بالا بودن نسبی هزینههای فرایند تولید، حمل و نصب در مقایسه با سایر انواع شیشه، تنها در کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. در تولید این نوع شیشهها بهتر است به منظور افزایش مقاومت و افزایش ایمنی در حمل، نصب و استفاده، از شیشههای دارای جنس سکوریت یا لمینت استفاده شود. روشن است که در این صورت هزینهی خرید آن افزایش خواهد یافت.
بنابراین علاوه بر جنس شیشه نوع خم، مواردی مانند میزان قوس و زاویه خم آن و ارتفاع نصب در افزایش یا کاهش قیمت آن موثر هستند. به گونهای که هرچه نیاز به نصب شیشه در ارتفاع بالاتری باشد یا هرچه زاویه خم مورد نیاز بیشتر باشد، قیمت محصول نهایی بالاتر خواهد بود.
مزایای شیشه خم
اگر بخواهیم مزایای شیشه نوع خم را بررسی کنیم، میتوان به امکان استفاده در نواحی قوس دار در ساختمان هم از نظر کاربرد و هم به منظور افزایش زیبایی اشاره کرد که در کنار داشتن ویژگیهایی مانند دوام و ایمنی بالا دارا میباشد. به علاوه فرآیند تولید شیشههای خم امکان کاهش ضخامت شیشه را فراهم میآورد که به دنبال آن به کاهش وزن سازه و همچنین وزن کلی پروژه و در نهایت به کاهش هزینههای اجرای آن کمک خواهد کرد. از دیگر مزایای استفاده از این نوع شیشه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1. دوام و ایمنی بیشتر
اصلیترین مزیت شیشه نوع خم بالا بودن ایمنی آن و مقاومت بیشتر در برابر فشار است که ناشی از وجود انحنا در آن و حرارتی است که در زمان تولید دریافت میکند. به علاوه نوع سکوریت این شیشه در صورت شکستن به قطعات برنده تبدیل نشده و خطری برای اطرافیان ایجاد نمیکند. از سایر ویژگیهای آن میتوان به ضد خش بودن، مقاومت در برابر فرسودگی و خط و خش و حفظ شفافیت در اثر مرور زمان اشاره کرد.
2. تمیز کردن آسان
به طور کلی تمیز کردن شیشه در مقایسه با سایر مصالح مانند چوب، آجر و غیره آسانتر است. گرد و خاک و آلودگیهای ایجاد شده بر روی شیشه به راحتی با استفاده از یک دستمال و یک محلول شستشوی شیشه پاک میشود.
3. عایق گرما و صدا
شیشه نوع خم بر خلاف شیشه معمولی به دلیل کاربرد شیشههای با کیفیت مانند سکوریت، تحمل گرما و دمای بالا را دارد. به علاوه عایق صدا بوده و از ورود سر و صدا به محیط جلوگیری میکند.
کاربرد شیشه خم
بیشترین کاربردهای این نوع شیشه در طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی فروشگاهها و بوتیکها به خصوص بخش ویترینها یا دربهای ورودی میباشد که جلوهای مدرن و جذاب به فضا میبخشد. به علاوه شیشههای خم سکوریت یا لمینت کاربرد بسیار زیادی در نمای خارجی ساختمان و مخصوصا بالکنها و تراسها دارند. سایر کاربردهای شیشههای خم شامل موارد زیر است.
- طراحی و اجرای فضای آشپزخانه به خصوص در مواردی مانند شیشه رومیزی، کابینتها و کمدها و سایر تزئینات آشپزخانه
- طراحی و اجرای حمام و سرویس بهداشتی شیشهای
- کاربرد فراوان در نرده شیشهای و انواع پلههای شیشهای
- طراحی داخلی و اجرای ساختمانهای مدرن
- استفاده در نمای خارجی ساختمانهای مدرن
- استفاده در آکواریومها و موارد مشابه دکوراتیو
خرید شیشه خم
در صورت نیاز یا تمایل به استفاده از انواع شیشه خم برای طراحی داخلی فضای مورد نظر خود، سعی کنید حتما ابتدا مواردی مانند جنس شیشه و تناسب آن با نیازها و کاربری فضای مورد نیاز را در نظر بگیرید. برای مثال در صورت نیاز به دوام و مقاومت بالا بهتر است از شیشههای لمینت یا سکوریت استفاده شود. در صورت نیاز به ویژگیهایی مانند عایق صوت و عایق گرد و خاک نیز به نوع دو جدارهی این شیشه نیاز خواهد بود. سپس لازم است میزان قوس مورد نیاز برای شیشه به صورت دقیق مشخص و در فرایند تخصصی در دمای بالای 550 درجه سانتیگراد اجرا شود. در نهایت سعی کنید قیمتها و تولیدکنندگان موجود در بازار را با یکدیگر مقایسه کرده و پس از انتخاب محصول مناسب و با کیفیت، برای حمل و نصب درست آن از متخصصان با تجربه کمک بگیرید.