EasyDNNNews

شیشه مشکی

شیشه مشکی در واقع زیرمجموعه‌ی انواع شیشه‌های رنگی قرار می‌گیرد که معروف‌ترین آن‌ها شیشه‌های رنگی لاکوبل هستند. منظور از شیشه لاکوبل مشکی نوعی شیشه است که یک طرف آن با استفاده از دستگاه مخصوص با رنگ مشکی پوشیده می‌شود. اگر به استفاده از انواع شیشه‌های مشکی در طراحی داخلی منزل، محل کار یا فروشگاه خود علاقه دارید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در مورد این المان لوکس در دیزاین ساختمان به شما ارائه دهیم. 

شیشه مشکی چیست؟

هما‌ن‌گونه که گفتیم، شیشه‌ی مشکی می‌تواند از انواع شیشه‌های رنگی باشد که جنس آن با توجه به کاربری و نیازها و ویژگی‌های شیشه‌ی مورد نیاز برای فضای مورد نظر تعیین می‌شود. اگر بخواهیم ابتدا به انتخاب رنگ بپردازیم، باید گفت که استفاده از رنگ مشکی در طراحی فضای داخلی موجب افزایش زیبایی و مدرن نشان دادن فضا می‌شود. استفاده از این رنگ به خصوص در کنار رنگ‌های روشن فضا را خاص و متمایز جلوه می‌دهد. به علاوه در انواع سکوریت و لمینت دارای قابلیت ضد ضربه و ضد خش خواهد بود که ایمنی بیشتری برای ساکنین فراهم می‌کند. هم‌چنین این نوع شیشه‌ها به دلیل خاصیت  ضدرطوبت و آنتی باکتریال چربی را به خود جذب نمی‌کنند و در صورت آلودگی نیز تمیز کردنشان بسیار آسان است.

انواع شیشه مشکی

انواع شیشه مشکی با توجه به نوع و جنس شیشه مشخص می‌شود. پرکاربردترین انواع موجود در بازار همان‌گونه که گفتیم نوع لاکوبل است که شامل شیشه لاکوبل براق، شیشه متالیک یا متلاک، شیشه لاکوبل مات یا متلوکس و هم‌چنین شیشه لاکوبل ترنسپرنت می‌باشد.

شیشه متالیک

شیشه متالیک همان‌گونه که از نام آن مشخص است، حالت متالیک دارد و در واقع شامل برق‌های اکلیلی است که زیر نور متبلور می‌شود. یکی از مزایا و علل جذابیت این نوع شیشه همین بازتاب نور در برخورد به آن است. به همین دلیل کاربرد فراوانی در طراحی دکوراسیون داخلی بوتیک‌ها، فروشگاه‌ها و شرکت‌ها و منازل دارد. در واقع در این نوع از شیشه‌ها مانند لاکوبل یک طرف شیشه با رنگ مشکی پوشش داده نشده است، بلکه شیشه در فرایند تولید با رنگ مشکی پخته شده و رنگ در درون آن وجود دارد. 

شیشه مشکی مات

شیشه مات مشکی که با نام متروکس هم شناخته می‌شود، دارای قابلیت عدم امکان مشاهده‌ در دو طرف شیشه است و به همین دلیل به عنوان شیشه پارتیشن در میان دو فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این شیشه‌ها به طور ویژه در کابین یا دیوارهای حمام و سرویس بهداشتی و به طور کلی در هر فضایی که در طراحی آن حفظ حریم خصوصی نیز ضروری باشد استفاده می‌شود. به عنوان مثال می‌توان به پارتیشن اتاق‌های مدیریتی و یا دیوار اتاق‌های پرو اشاره کرد. 

شیشه مشکی براق

شیشه براق مشکی نیز یکی از انواع شیشه‌های لاکوبل است که جزو موارد پرطرفدار در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها می‌باشد. از مزایای این نوع شیشه می‌توان به یکدستی و درخشش رنگ، مقاومت در برابر خش و پریدگی رنگ‌ به خصوص در انواع لمینت و سکوریت اشاره کرد که در این صورت ضد ضربه و مقاوم در برابر حرارت بالا نیز می‌باشند. 

شیشه مشکی رومیزی

جذابیت و زیبایی شیشه مشکی موجب کاربرد فراوان آن به عنوان رومیزی در منازل، شرکت‌ها، فروشگاه‌ها و بوتیک‌ها شده است. به این صورت که به عنوان شیشه دکوراتیو بر روی انواع میزهای نهارخوری، میزهای کنفرانس، میزهای جلومبلی، کانتر آشپزخانه و کلیه‌ی میزهای شیشه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع طرح دار شیشه‌های مشکی رومیزی نیز در بازار موجود است که با استفاده از ابزارهایی مانند دستگاه CNC تولید و عرضه می‌شود. در مورد نوع شیشه رومیزی مشکی باید گفت که معمولا برای رنگ‌های تیره از شیشه‌های مات یا متالیک استفاده می‌شود و برای رنگ‌های روشن شیشه لاکوبل مورد استفاده قرار می‌گیرد. ولی در بسیاری مواقع شیشه‌های رومیزی را به منظور افزایش کیفیت و دوام به صورت نشکن و از جنس سکوریت نیز می‌سازند. حتی گاهی به منظور افزایش مقاومت در برابر وزن بالا فرایند لمینت‌سازی شیشه با اضافه کردن یک یا چند لایه انجام می‌شود. ولی ضخامت‌های معمول شیشه رومیزی شامل انواع 6 میل، 10 میل، 16 میل و 20 میل است. به طور کلی امروزه استفاده از شیشه به جای چوب برای روی میزها در حال افزایش است. دلیل آن هم مزایای بسیار شیشه و مناسب بودن قیمت آن در مقایسه با چوب می‌باشد. به علاوه در برخی طرح‌ها از شیشه رومیزی به منظور محافظت از چوب روی سطح میز هم استفاده می‌شود که می‌تواند رنگ های تیره مانند مشکی را برای لوکس نشان دادن فضا انتخاب نمود.

شیشه مشکی بین کابینتی

همان‌گونه که اشاره شد، رنگ مشکی از رنگ‌های کلاسیک و لوکس است که ظاهری منحصربفرد و خاص به فضا می‌دهد. به همین دلیل استفاده از شیشه مشکی بین کابینتی در دیزاین آشپزخانه طرفداران بسیاری دارد. متداول‌ترین طرح شیشه بین کابینتی به صورت تک رنگ ساده و از جنس شیشه لاکوبل تولید می‌شود. بسیاری از مشتریان این نوع شیشه‌ها رنگ مشکی را انتخاب می‌کنند. به دلیل این‌که رنگ مشکی معمولا هماهنگی و سازگاری بالایی با سایر رنگ‌های موجود در ترکیب آشپزخانه دارد و به راحتی با همه‌ی رنگ‌ها شامل خنثی، روشن، تند، سرد و گرم ست می‌شود. از مزایای دیگر شیشه بین کابینتی مشکی می‌توان به مقاومت بالا در برابر ضربه، خط و خش و حرارت بالا، کدر نشدن بر اثر مرور زمان، نصب و استفاده راحت و دائمی، عدم جذب آلودگی و قابلیت تمیز شدن راحت اشاره کرد. فرآیند تولید شیشه بین کابینتی مشکی به این صورت است که ابتدا شیشه مورد نظر که معمولا دارای ضخامت ۶ میلی‌متر است، در متراژ مورد نظر برش داده شده، در مرحله‌ی بعد به منظور سکوریت شدن داخل کوره  و درجه حرارت بسیار بالا قرار داده می‌شود. در نهایت نوبت پوشش رنگ مشکی است که با استفاده از ابزارهایی مانند پمپ فشار قوی و پیسوله، به صورت یکنواخت روی شیشه پاشیده می‌شود. 

قیمت شیشه مشکی

قیمت شیشه مشکی به عوامل بسیاری بستگی دارد که هر کدام می‌توانند موجب افزایش یا کاهش قیمت این نوع محصول در زمان سفارش و خرید شوند. می توان گفت که مهم‌ترین عامل در این زمینه جنس شیشه است که همان‌گونه که اشاره شد مواردی مانند لاکوبل، سکوریت، لمینت و غیره را شامل می‌شود. یکی دیگر از شیشه‌های مورد استفاده در شیشه نوع مشکی شیشه فلوت است که یک نوع شیشه معمولی و فاقد عملیات فرآوری مانند سکوریت و لاکوبل و غیره می‌باشد. این نوع شیشه با وجود ویژگی‌هایی مانند شفافیت و کیفیت بالا، برخلاف سایر شیشه‌ها در برابر فشار و ضربه مقاومت بسیار کمی دارد و به همین دلیل دارای مزیت قیمت پایین و صرفه اقتصادی است. عامل دیگر موثر در قیمت، متراژ و ابعاد کار است که هرچه بیشتر باشد، موجب افزایش کلی هزینه نهایی می‌شود. به عنوان سایر عوامل موثر می‌توان به هزینه‌های حمل و نصب اشاره کرد. در نهایت کاربری فضایی که قصد استفاده از شیشه مشکی را برای طراحی آن داریم، تاثیر زیادی در انتخاب نوع شیشه مناسب، ضخامت و ابعاد آن دارد.

برای مثال شیشه‌های سکوریت به دلیل محافظت و مقاومت بالا در برابر گرما و حرارت و عایق صدا و غیره برای مکان‌هایی مناسب است که در معرض آسیب یا دمای بالا هستند یا در پنجره‌هایی که هدف از نصب آن‌ها علاوه بر سایر ویژگی‌ها، جلوگیری از ورود سر و صدا به داخل فضای ساختمان باشد. یکی دیگر از نکات مهم در مورد شیشه سکوریت قابلیت عدم پخش و خرد شدن آن در صوت شکستن است که برخلاف شیشه معمولی به قطعات تیز و برنده تبدیل نمی‌شود و امنیت ساکنین را حفظ می‌کند. این ویژگی‌ها در شیشه لمینت به میزان بیشتری وجود دارد و به همین دلیل قیمت شیشه سکوریت از شیشه معمولی و قیمت شیشه لمینت از شیشه سکوریت بالاتر می‌باشد. در مورد اندازه و ابعاد شیشه نیز لازم است به این نکته توجه کنید که اندازه‌گیری دقیق متراژ فضای مورد نظر به دلیل تاثیر همزمان روی شرایط نصب و قیمت تمام شده بسیار اهمیت دارد و در صورت نیاز بهتر است از یک متخصص یا کارشناس کمک بگیرید تا به صورت دقیق انجام شود. برای نصب شیشه‌ها نیز سعی کنید از افراد ماهر و مجرب استفاده کنید. در این مطلب با شیشه مشکی و انواع مختلف آن، ویژگی‌های هر کدام و کابردهای مختلف شیشه‌های مشکی مانند شیشه بین کابینتی، شیشه رومیزی و غیره آشنا شدیم. در نهایت عوامل موثر بر قیمت و هزینه‌ی این نوع شیشه را با هم بررسی کردیم تا در زمان انتخاب شیشه مناسب و خرید آن بتوانیم بهترین و مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنیم. به دلیل این‌که امروزه شیشه کاربرد و محبوبیت زیادی در طراحی دکوراسیون داخلی دارد و به دلیل شفافیت و زیبایی خاصی که ارائه می‌دهد، موجب افزایش روشنایی و بزرگ‌تر نشان دادن محیط می‌شود. 

نظرات کاربران

درصورت عدم عضویت شما در سایت اطلاعات آی پی شما در سایت ذخیره می گردد

انتخابگر پوسته